Hersenfitness 50 + Oplossing

Train uw voorstellingsvermogen. Zonder computerprogramma of houtjes.

Gelukkig is de denksportschool nog niet gesloten wegens corona!  

Onderstaande is een stelling uit een partij van Jusupov.

Was een vreselijk sterke Russische grootmeester. Begon als wereldkampioen bij de jeugd, en raakte vaak dicht bij de wereldtitel. Hij speelde twee keer een kandididatenmatch tegen JanTimman. De eerste won hij, de tweede verloor hij. ( In de daarop volgende finale (1990) verloor Timman van Karpov. Timman stond dus toen wel 2e op de wereldranglijst.)

Jusupov won talloze grote toernooien of eindigde in  de top. Was ook vaak in Nederland.

Het zat hem niet altijd mee.

Ooit betrapte hij bij zijn thuiskomst in Moskou na een toernooi  in Duitsland inbrekers in zijn huis. Er ontstond een gevecht, en hij werd beschoten. Hij overleefde het ternauwernood , maar was wel wel lange tijd uitgeschakeld.

Wit speelt en wint. (Liefst de overtuigendste!)

Het was niet zo moeilijk dit keer, maar wel erg grappig. Foutloze reacties van Kees Kerkdijk, Martin Zwaneveld, Hugo Ent, Gerrit v Dok. ( Ik hoop dat ik niemand vergeet)