Simultaan v.Wely

Van onze speciale verslaggever:

Loek scoorde in zijn simultaan zaterdag 95% !     Pieter Hopman kwam er niet aan te pas. Er waren 4 remises, waarvan 1 echter door ondergetekende! Ik heb de eer dus hoog gehouden. Het grappige was dat je 1x om advies mocht vragen en 1x ronde overslaan. De jongens kwamen er niet aan te pas. Marco van W.  keek de hele partij tegen een gat op d6 aan met zijn pion op d7 na een mislukte Siciliaan. Dat werd hem toch fataal. Bert heeft dapper gestreden, probeerde g6 en d5 tegen damegambiet maar kwam toch minder uit de opening. Van Wely houdt dan toch perfect de druk vast en na pionverlies hield Bert het voor gezien.
Ikzelf speelde weer eens mijn nieuwe variant. En echt veel theorie beheers ik daar echt niet van hoor. Maar ik begrijp wel de stellingen eruit voortvloeiend. Van Wely koos voor iets dat theorie schijnt te zijn (7. Df3), maar dat ik nog nooit gezien had maar er wel logisch uitziet. Zwart krijgt een dubbelpion en heeft een slechte loper. Maar toch had ik de hele partij vertrouwen. Het verschil is daarbij volgens Houdini nooit groter dan + of – 0.4 geweest! Ik koos het goede plan met 18…, C5. Toen ging ie al moeilijker kijken en vooral na 20…, Lf6, maar het pionverlies is dus helemaal niet erg voor hem. Ben wel tevreden dat ik in vervolg bijna steeds de sterkste zetten vind, al was 33…, Kd7 om Pe6 te verhinderen natuurlijk sterker geweest. Na 31. Lxg6 heb ik wel gevraagd wat hij sterker vond, nemen op g6 wat ik al van plan was of het paard op d5 nemen. Beiden is remise, maar op g6 slaan bied de betere kansen. Al met al dus een goede partij!

Met felicitaties voor en veel dank aan Ron de Vink.

 

 .

 

 

 

3 gedachten over “Simultaan v.Wely”

  1. Ron heeft zich iutstekend staande gehouden tegen Loek.

    Toen ik die "dode" witte loper zag van Ron gaf ik geen stuiver meer voor zijn kansen.

    Knappe remise.

    1. Ik snap dat heel goed van Bert. Maar voor de slechte loper had ik wel eerst nog een pion en hij kon met moeite loskomen. Toont wel weer aan hoe moeilijk dit spelletje toch is. Ron

Reacties zijn gesloten.