Start nieuw seizoen, 2023-24

Het is de bedoeling dat het volgende bericht in de Binnendijks verschijnt op 25caug. 23

Start schaakseizoen 2023-24 in  Middenbeemster

Maandag 28 augustus is het weer zover. Schaakclub Aris de Heer , spelend in cultuurcentrum ‘Onder de Linden’, start het nieuwe schaakseizoen. 

                         Kampioen Thomas Broek  

Traditiegetrouw met een simultaanavond, waarbij de huidige clubkampioen geheel in zijn eentje de strijd aanbindt tegen alle andere clubleden tegelijk. Niemand is dus kansloos.  Dit jaar rust de zware taak op de schouders van onze kersverse nieuwe kampioen Thomas Broek, die  twee seizoenen geleden de gelederen van onze vereniging kwam versterken.

Als u ook wilt aanschuiven, bent u van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden. Rond 20.15 start het feest.  Aris de Heer is een kleine (17 leden) , maar gezellige schaakvereniging. Schrijver dezes werd 50 jaar geleden na een bezoek aan zo’n – in deze vereniging traditionele – openingssimultaan gelijk maar lid. En is dat al die tijd gebleven. Dat voorbeeld hoeft u natuurlijk niet te volgen. U kunt ook alleen  voor de simultaan komen. Maar  nieuwe leden zijn wel zeer welkom. En mocht u vrezen  niet sterk genoeg te zijn voor een schaakvereniging, weet dat wij u zullen bijstaan, en dat u snel sterker zult  gaan spelen.

Schaken, een mooie sportieve bezigheid, die uw hersens lenig houdt  en zich ineens landelijk in een enorm toegenomen belangstelling mag verheugen!

Een interview met Thomas Broek, en andere informatie over deze schaakvereniging, kunt u lezen op de website www. sc-arisdeheer. nl