TATA TA TAAA

Foto’s groter? Klik eop.

Nee ik was niet naar het Concertgebouw voor de 5e van Beethoven. Maar naar Wijk aan Zee. Om al die beroemdheden nog eens te zien.

Maar het is ongelofelijk hoeveel nieuwe gezichten er dan ineens zijn. Want 2 jaar  Corona dat tikt wel aan. Nieuwe schakers die zich tot toppers ontwikkeld hebben.

Enkele van die grootheden herken je natuurlijk nog wel.

Waarschijnlijk denkt hij : ‘Daar heb je die malle fotomaniak van Aris de Heer ook weer. Beetje hinderlijk die figuur. ‘

Minder opzienbarend:

Mooier wordt hij er niet op. Maar hoe vaak was die er al en hoe vaak won hij het toernooi?

En onze nationale troef. Het jongensachtige begint er een beetje af te gaan. Maar die kan nog wel even mee. En vanmiddag zorgde hij voor een sensatie. Hij won van Carlsen!

‘Waar zal ik hem nu eens mee verrassen?’

Ik viel dus wel met mijn neus in de …..  erwtensoep. Men gaat niet kijken in die toernooizaal voor de boter, maar voor de erwtensoep. Die inmiddels legendarisch is.

En het interieur van het toernooi is flink veranderd. Andere kleuren (wel mooi voor de foto’s), en de schakers zitten niet meer voor een achtergrond van zee. Maar met de jaren tref ik er steeds minder bekenden aan. Die zijn inmiddels ook oud (of erger)  en haken af. Slisser, Noordhoff, Avis enz. Ik zag ze niet.

Gelukkig was Aad Laan van Caïssa er nog wel. Van wie ik ooit een Svesnikov verloor! Maar verder niks mis mee! Een van die vele supersociale Caïssanen, waar ik nog steeds met plezier aan terugdenk.

Ook hij heeft er duidelijk plezier in!

Andere bekenden, zij het alleen van gezicht:

Het lijkt echter wel of ze voor deze speciale gelegenheid – 85e verjaardag van het toernooi- eerst naar de kapper moesten. Misschien onderdeel van de nieuwe strengere voorschriften i.v.m. mogelijk vals spelen.  Dat je niets in je haar kunt verstoppen?

Want de zorg voor de coiffure, dat geldt trouwens ook voor wat nieuwe gezichten”

Abdusattorov ?

Max Warmerdam

Thomas Beerdsen (?) challenger, elo 2515

Misschien kan ik daar een voorbeeld aan nemen.

Maar sommigen trekken zich er niets van aan. Of die hebben geen tijd om naar de kapper te gaan.

Aronian

Rapport, Rating 2740

Jerchus Pechak, challenger, Elo 2647

16 jaar, elo 2725

Eline Roebers,  challenger. 16 jaar  , Internationaal Meester (bij de mannen!), won in de 2e ronde van de Nederlandse kampioen Erwin l’Ami.

Het aantal vrouwen met hoge ratings neemt steeds maar toe.

IM Rameshbabu Vaishali. India, 21 jaar, rating 2425

Omdat ik met mijn stroeve ledematen in de mensenmassa voor de balie  last had van de loodzware fotospullen kon ik niet alle schakers fotograferen. En wat ik fotografeerde was in het gedrang ook lang niet altijd van de hoogste kwaliteit. Maar zo hebt u toch een beetje een idee wat daar rondloopt!

Dus vol chauvinistische trots op onze landgenoot, laat ik het hierbij.

Eindcorrectie moet nog plaatsvinden.

2 gedachten over “TATA TA TAAA”

Reacties zijn gesloten.