Hersenfitness 19 + Oplossing

Omdat ik mijn eerder gereserveerde lekkere hapjes voor ‘Uit de kast gekomen’ nu even verorberd had, ging ik zoeken in mijn boekenkast naar een nieuwe prooi voor mijn jacht naar schaakinteressantigheden. Ik stuitte o.a. op een boek “The Joys of Chess” van Christian Hesse. Langzaam begon ik me het een en ander te herinneren. O ja, helemaal vergeten, maar veel ervan met plezier gelezen destijds. Een bonte verzameling van anecdotes, stellingen, gekke partijen, puzzles, onvoorstelbare rampen, enz. Bij het doorbladeren wist ik het gelijk : dit wordt “Uit de kast gekomen 7”. In het eerste hoofdstuk “Some history” al direct ook iets voor Hersenfitness 19. Heel bijzonder. Deze ‘studiedateert uit ong. 850 na Christus!! En is van Az-Razi, een Arabische schaakmeester.

Wit aan zet wint! Zonder houtjes of digitaal scherm. Train uw voorstellingsvermogen.

Maar of dat hier lukt?? Mij lukte het niet!

Het was dus inderdaad lastig. Zetdwang vooruit uittellen is kennelijk moeilijk. Ik kreeg slechts twee reacties. Wel correcte! Van Gerrit (uiteraard) en van Martin. Hulde.