Tata (afl. 2)

Vrijdag 22 januari weer gaan kijken. U had nog wat van me te goed.

Voor grotere of betere foto's er 1x of 2x op klikken. Terug met pijltje naar links.

IMG_9570bWEBZaal  9570bWEBZaal

De tienkampen zijn begonnen. Zoekplaatje. U kunt – als u klikt – vast nog wel iemand herkennen tegen wie u ooit gespeeld hebt.

IMG_9550bWEBDing  9550bWEBDing  

Ik was vorige keer een paar jonge supergrootmeesters onderweg kwijtgeraakt. Hier zijn ze alsnog. Bij die Chinezen weet je nooit hoe ze van voren heten en hoe van achter. Mijnheer Ding, Elo 2766, 23 jaar. Nu ik dit schrijf, na 7 rondes, staat hij gedeeld 3e (samen met Giri en So) .

 

IMG_9545bWEBCaruana 9545bWEBCaruana

Caruana, een Italiaanse Amerikaan, Elo 2787, 23 jaar, en al tijden in de allerhoogste regionen van de schaakranglijst te vinden. Ook nu staat hij 1e, gedeeld met Carlsen, die ineens weer bij zijn positieven is geraakt en nu al 3 achtereenvolgende partijen heeft gewonnen. (Die wordt pas sterk als hij zich aan zichzelf gaat ergeren. Hij schoot omhoog.)

IMG_9552bWEBKarjakan 1952bWEBKarjakin

Karjakin, Elo 2769, was al jong ogenschijnlijk hard op weg naar de wereldtitel, maar dat stagneert een beetje. Hij is nu al 25!! Hij mag wel opschieten.

IMG_9558bWEBPeng  9558bWEBPeng

Peng, ooit Europees kampioene dames, begint af te kicken, denk ik. Ja ja. Waarom wordt iedereen toch vanzelf ouder? Foutje in de schepping? Ze speelt niet meer mee. in dit toernooi. Ik zie haar al een poosje wel heel druk in de weer als fotografe. Handig natuurlijk, ze kent iedereen, en mag overal naar binnen, ook de spelersruimtes. En vandaag de dag ook heel belangrijk: ze spreekt ook Chinees!

IMG_9555bWEBHopman

Achter de grootmeestergroep zit de Challengersgroep, en daarachter de zgn. Top-10 groep. Pieter Hopman, ex-Aris de Heer, Elo 2380, doet het hier tot nog toe goed.

IMG_9562bWEBAna

Anna Rudolf (geloof ik) Elo 2330heeft het duidelijk niet zo op fotograferende ouwe mannen. Maar misschien heeft dat ook te maken met  kortgeleden rondzoemende rare geruchten dat ze vals speelde. Er zou een schaakprogramma in haar lippenstift hebben gezeten! Wat een onzin! Ik geloof er niks van.

IMG_9563bWEBAnna

Daar is ze toch veel mooi voor! Ze staat nu wel weer 1e in haar groep. Maar er zijn nog veel rondes te gaan. En ze moet natuurlijk die lippenstift wel bij zich hebben.

IMG_9546bWEBJuWenjun

Alweer een jonge Chinees. Ju Wenjun, in de Challengersgroep, Elo 2548 !!! ,  24 jaar, grootmeester bij de vrouwen.

Zo dat was het zo'n beetje. Ik heb alles nu wel gezien. Als ik nu nog een keer ga, dan is het voor de erwtensoep.