Verslag ronde 3

Ik was deze maandag verhinderd, maar de uitslagen kwamen netjes binnen. En  Martin en Gerrit stuurden me hun partijen. Waarvoor veel dank. Ik kan me zodoende wel een beeld vormen van wat er gebeurde. Opvallend vond ik de remises van Hugo en Hans, die laten zien dat ze geduchte nieuwe tegenstanders zullen zijn in de ‘hogere’ regionen van AdH.

De partij van Arend tegen Martin leverde het volgende commentaar van Martin op  : ‘ Ik vond Arend goed spelen en hij zal zijn punten dan ook vast gaan pakken dit jaar.’

Omdat er meer spelers in de club zijn die het Siciliaans wat passief benaderen geef ik hieronder de opening op ‘levend diagram’

Arend-Martin 2

Arend blijft wel lang goed in de buurt, maar verblundert helaas een stuk bij zet 21.

Sven probeerde de London-opening tegen Gerrit.  Maar kreeg niet veel initiatief. Beide spelers spelen wel lang zetten die wel gebruikelijk zijn.  (Misschien krijgt Sven ooit nog eens de kans om bij Ron mee te kijken om te ervaren hoe je zoiets nog beter aanpakt.)

Omdat ik verder niet veel te schrijven heb zal ik de hele analyse van Komodo hier aflleveren. Met mijn eigen babbels er omheen.

Eindcontrole moet nog plaatsvinden.