Info jeugdschaak

Waarom schaken?
Schaken is leuk, boeiend en afwisselend. Daarom schaken veel mensen voor hun plezier thuis. In veel andere landen is het zelfs de gewoonte om in parken, op pleinen en andere ontmoetingsplekken met mensen te schaken.

Schaken kweekt vaardigheden die nuttig zijn: vooruitdenken, analyseren, logisch denken, concentratie en discipline. In veel landen is schaken dan ook een vak op school. In sommige landen zijn er zelfs schaakacademies.

Schaken is meer dan zomaar een spelletje !

Wie kan er lid worden?
Iedereen die in groep 3 zit (of hoger) kan lid worden van de schaakvereniging. Dus ook als je nog helemaal niets van schaken begrijpt. Schaken is voor jongens en voor meisjes. Het is een misverstand dat er op een schaakvereniging alleen intelligente jongetjes met brilletjes rondlopen !

Wanneer?
Op Maandag avond vanaf 20.00 uur kun je schaken bij Aris de Heer. Wij geven les, en je kan ook meedoen met onze interne competitie. Naast ons Maandag avond programma schaken wij ook tegen SC-Purmerend en SC-Volendam.

Elke maandag avond

Cultureel Centrum Onder de Linden
Middenweg 150
1462 HL Middenbeemster

Jeugdschaken

* Externe competitie,
* Interne compettie
* Open Beemster jeugd schaaktournooi
* Wekelijkse schaaklessen

Jeugdsnelschaak toernooi

Ook dit jaar gaan we weer het Open Beemster Jeugdschaak kampioenschap organiseren. Wij bereiden je hier helemaal op voor tijdens onze interne competitie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij schaakclub Aris de Heer