Hersenfitness 13 + Oplossing

Zonder bord of computerprogramma. Wit kan wel opgeven. ?

Kreeg van Gerrit binnen een uur de correcte oplossing van nr 13 doorgemaild.

En ook een vraag n.a.v. hersenfitness12: Wat als zwart na 1. Txd3 niet terugpakt met zijn dame, maar De7 speelt? Hij heeft in zoverre gelijk dat dat het verliesmoment ietsje vertraagt. Maar dat is niet zo geschikt voor een probleem ‘vraagstukje’ (Brouwer). Het is niet de poging om verlies te voorkomen door aan te tonen dat het offer niet correct is. Gerrit wil weten of de computer aangeeft dat na 1. …. De7 2. Tf3 de beste is? Nee, dan geeft hij 2. La3!! Maar Tf3 is natuurlijk ook goed genoeg,

De oplossing van fitness 13:2 gedachten over “Hersenfitness 13 + Oplossing”

  1. Toch iedere keer weer zielig: zo’n koning die in feite verstikt word door zijn lijfwacht pal naast hem. En dat in een tweetraps aanval uit het legerboekje: Eerst aanval over links en dan komt de hoofdaanval

Reacties zijn gesloten.