Hersenfitness 11+ Oplossing (herzien)

Ik denk dat dit een moeilijke is. Kan wit dit nog redden?

Ik kreeg oplossingen binnen van Kees Kerkdijk (zie bij reactie2), Gerrit en Bert. Alle drie correct. Wat ik knap vind, want zelf had ik er moeite mee en de aangegeven oplossing erbij nodig. Gerrit geeft aan hoe als zwart aan zet is wit verliest. Voor Kees: Het is een studie. Maar ik kan even niet meer terugvinden van wie.

Ik kreeg nog een toevoeging van Kees K. Die heb ik nu bijgevoegd. Zie hieronder.
2 gedachten over “Hersenfitness 11+ Oplossing (herzien)”

 1. Kees Kerkdijk:
  Hallo Eddy, weer een hele mooie!
  Tg5 met dreiging Kb2 en a3 mat.
  Ka3 kan niet wegens Ta5+ en zwart verliest de toren.
  Dezelfde wending als zwart de toren langs de vierde rij speelt. Echter na Tc4 volgt a3+ Ka3x Kc3 en wit dreigt mat en valt de zwarte toren aan.
  Is de stelling uit een partij of is het een studie?

 2. Kees, leuk dat je reageert. Maar liever eerst rechtstreeks naar mijn email-adres (eddysaraber@hotmail.com), Dan zet ik dat later wel op de site bij de ‘Reacties’, Dit om de oplossing nog niet te verklappen aan de wat latere probleempuzzelaars. Ik heb nu je reactie even van de site gehaald. Over enkele dagen zet ik hem weer terug!

Reacties zijn gesloten.