Herfstrapid, 2e avond

Er wordt gestart met een verlate prijsuitreiking. Herman was er even niet vóór de zomervakantie maar krijgt alsnog zijn prijs voor de beste prestatie van ons viertal in de externe competitie, benevens zijn onwankelbare trouwe opkomst, ook bij slecht weer, zijn doorzettingsvermogen en zijn onverwoestbare humeur, ook bij nederlagen.

2S7A7042WEB

Daarna gaan de mannenbroeders aan de slag.

Ronde 1

Ron is gauw klaar met Gerrit. Ik ga even wat vergeten spullen thuis ophalen en als ik na 20 minuten terug ben, is het al voorbij.  Een klassieke aanval op Gerrit’s koningsstelling. Idem Bert tegen  Ab, ook al voorbij. Bert offerde een pion en kreeg dat dankzij bereidwillige medewerking van Ab ruimschoots beloond.  Maar Paul zit dan nog te zwoegen tegen Tjibbe, die offert een pion voor een opmars met vrijpionnen.  Het lijkt een goede keuze, maar Paul ontsnapt nog net met remise. Knappe prestatie van Tjibbe.  Peter staat een pion voor tegen Herman. Maar het wordt een spannende situatie, en later lijkt Herman gewonnen te staan, maar hij accepteert remise. Hij had namelijk niet veel tijd meer op zijn klok.

Ronde 2

Onze kampioen Ron is nog wat te sterk voor Tjibbe.  Die raakt tegen Ron een stuk kwijt zonder voldoende compensatie en dan gaat het van kwaad tot erger. Toch weet hij lastig te blijven. Maar Ron weet intussen ook wel dat je tegen dit heerschap absoluut moet blijven uitkijken. En dat doet hij.

Paul flikt Ab een kunstje, wat stukwinst oplevert. Herman strooit wat stukken rond en dat vindt zoon Martin wel prettig. Na afloop staat de halve club (nou ja dat zijn er maar vier) bij zijn bord om hem privé-les te geven. Hoe het beter had gekund. Gerrit houdt lang stand tegen Bert. Die offert een stuk voor wat pionnen.  O.a. een vrijpion.  Is dat wel genoeg? Ik dacht van niet. Maar het lijkt toch te werken. Gerrit wordt gedwongen een stelling te accepteren van T+L tegen D en een pion extra. Ja, dat is nog niet zo simpel te winnen. Maar Bert heeft ook nog wat meer tijd. In tijdnood slaat Gerrit een inmiddels vergiftigde dame, waarna Bert middels  promotie wint. Knappe valstrik van Bert.

Ronde 3

Peter houdt lang stand tegen Martin. Maar in een nog speelbare stelling laat hij zich pardoes mat zetten. (Maar zie Peter’s reactie. Uw wepmeester hield zoiets kennelijk voor onmogelijk! Dus: ) Correctie: Martin liet zich pardoes mat zetten !!!!

Ik zie Paul een stuk weggeven tegen Gerrit . Zijn aangevallen loper heeft geen vluchtvelden meer. Foutje, bedankt! Daar heeft Gerrit verder geen moeite meer mee.

Ttjibbe  ervaart dat hij met onze echte top het nog moeilijk kan krijgen. Bert zet een koningsaanval op touw waar een normaal mens niet van terug zou hebben, maar Tjibbe voorlopig nog even wel. Ik ben er nu wel achter dat Tjibbe vooral goed is in actief verdedigen. Hij lijkt op een back die de aanvaller die hem gepasseerd is miraculeus toch nog twee  keer in de weg staat. Toch raakt Tjibbe een kwaliteit achter. Wel heeft hij een loperpaar. Ook nog niet zo simpel te winnen voor Bert. Maar er is uiteindelijk een blundertje van Tjibbe voor nodig om toch de winst te kunnen laten noteren.

Ook nu toont Herman tegen Ab wat te weinig respect voor zijn eigen houtjes. Ab gaat als een warm mes door de boter. Al vrij vlug ziet Herman er terecht geen heil meer in.

2S7A7043WEB

Tot volgende week!

Na 2 avonden:

PosNameGmsWDLScore
1Ron de Vink550071,3
2Martin Zwaneveld420239,6
3Peter van Putten531138,7
4Bert Kuijer531130
5Gerrit van Dok630327
6Paul Verkooien521223,9
7Tjibbe Der Meulen621315,8
8Herman Zwaneveld601513,8
9Frank de Geus320113,4
10Ab Hauer61058,8
11Matthijs Groot31117,1

2 gedachten over “Herfstrapid, 2e avond”

Reacties zijn gesloten.