Jos over EindspelGerrit

Jos reageerde op zet 35 … h5 in de hoofdvariant. Hij vindt …. d5 beter. (Hartelijk dank voor deze reactie. Zo blijft er leven in de tent. ) Hieronder de analyses van Komodo n.a.v. deze suggestie.Een gedachte over “Jos over EindspelGerrit”

  1. Vervolg op het eindspel van Gerrit+ reactie Eddy op mijn idee:
    Je hebt gelijk Eddy ( en heer K.)35 -, d5 leidt tot remise en ik realiseer me weer eens dat ik wel heel simplistisch mijn varianten bekijk, en dat ik hoognodig een laag dieper moet kijken. Maar ook dan had ik de winstvariant van K. nooit gevonden want dat vergt zoveel doorrekenen / tempi tellen dat ik dat nooit red op een avond. Ik realiseer me nu ook hoeveel denktijd je juist nodig hebt in een eindspel….en dat terwijl je dan best moe raakt na de eerste 30 zetten…
    Eindspeltraining kan zich inderdaad snel terug verdienen….
    Jos

Reacties zijn gesloten.