Agenda externe ’18-’19, en commentaar

Ronde 1

24-09-2018

Aris de Heer N1

Het Witte Paard N1

Ronde 2

09-10-2018

De Waagtoren N2

Aris de Heer N1

Ronde 3

12-11-2018

Aris de Heer N1

Z.S.C. Saende N1

Ronde 4

06-12-2018

Volendam N1

Aris de Heer N1

Ronde 5

08-02-2019

Castricum N2

Aris de Heer N1

Ronde 6

25-02-2019

Aris de Heer N1

Schaakclub Purmerend N1

Ronde 7

22-03-2019

W.S.C. De Pion N1

Aris de Heer N1

 
 

Ik heb inmiddels via Gerrit (zijn mail) begrepen dat het een programma is dat ons gammele kluppie vrijwel kansloos laat voor handhaving in klasse 2.

Ik snap inmiddels ook dat het te maken heeft met de nieuwe regel dat KNSB- spelers ook voor de regionale bond mogen uitkomen. Dat is prettig voor ons omdat Koen dan kan meespelen, maar niet zo prettig omdat we nu veel sterkere spelers tegenover ons krijgen. Bovendien veel ‘hogere’ teams van de meeste verenigingen dan anders.

De voormalige wedstrijdleider Aart Strik heeft daarover een zeer uitgebreide toelichting aan ons bestuur en aan mij gezonden.  Ik kan die niet op mérites beoordelen omdat ik me niet verdiept heb in voorafgaande correspondentie. Dat zal Paul wellicht wel kunnen.  Die kent ook precies zijn aandeel in die correspondentie.  Omdat ik hier (gelukkig) niet bij betrokken was, is het voor mij allemaal veel te moeilijk.

Ik meen te begrijpen dat er weer een verschilletje van mening tussen onze wedstrijdleider en die (voormalige) van de nhsb smeulde.

Aart Strik schrijft in zijn laatse toelichting:   “Ik weet niet of en hoe Eddy de kwestie in een commentaar op de site van Aris de Heer gaat verwerken, maar ik mag dan toch wel hopen dat de (eigenlijk al afgetreden) competitieleider er deze keer niet al te negatief in wordt afgeschilderd. En de aangetreden natuurlijk ook niet.”

Ik ga mij wegens incompetentie onthouden van een mening over de gang van zaken nu.

Ik heb trouwens Aart Strik medegedeeld op onze site te zullen vermelden dat ik na uitvoerige toelichting zijnerzijds vind dat ik mij  wat al te rigoreus had uitgelaten op onze site over de vorige kwestie:  schrappen van winstpunt Marko Bosnjak, die ons degradatie uit klasse 2 zou hebben bezorgd. Ik had intussen begrepen dat ik ook toen niet van een aantal details op de hoogte was. Dus excuus daarvoor, bij dezen.  

Mede daarom nu alleen maar als commentaar:  Ik ben benieuwd hoe die nieuwe regels voor onze club zullen uitpakken. Misschien vinden onze beste spelers het wel leuk, en gaat hun speelsterkte vooruit en zijn ze daar blij om.  (Door verliezen tegen sterkeren zal hun Elo zal er niet veel op achteruit gaan, door remise zelfs stijgen.) Misschien vinden enkele clubgenoten er straks niks meer aan en blazen ze de aftocht en kunnen we de vereniging opheffen.  Afwachten maar. We zullen ons er in ieder geval in moeten schikken.

Wat ik wel wil opmerken is dat de wedstrijdagenda wel wat laat bekend is geworden. Anderhalve week voor de eerste wedstrijd! Juist omdat we toch al ternauwernood een achttal achter de borden kunnen krijgen is het niet prettig dat niet iedereen er tijdig rekening mee heeft kunnen houden.  Als ik me niet vergis is ook nog de eerste wedstrijd veertien dagen eerder dan vorig jaar, wat maakt dat –denk ik-  in ieder geval Bert verhinderd is wegens vakantie.  Ikzelf ben daarom nu ook verhinderd aanwezig te zijn bij die eerste wedstrijd over ruim een week, en zal dus zelf geen verslag kunnen schrijven. En ik weet niet hoe het met Frank zit. Dus dat wordt gelijk weer vervelend. En wie weet of er nog meer ten gevolge van die korte termijn aan afzeggingen binnenkomt. Misschien kan in dat geval Paul nog even proberen een weekje uitstel te verkrijgen in overleg met de nieuwe wedstrijdleider Gerard Groot.

Resteert mij slechts mijn clubgenoten te vragen:

Schrijf de data van de externe in uw agenda.

Zeg verjaardagen, vergaderingen, jubilea, vakanties, begrafenissen af. Verzin nu al de meest inventieve smoezen.

Uw aanwezigheid is heel erg dringend gewenst.