Tatatataaa afl. 2

Hier nog wat meer plaatjes van dit roemruchte toernooi.   (Foto's groter of beter: erop klikken.)

Het leek mij dat er dit jaar minder vrouwen en kinderen acte de présencence gaven. Mij vielen op:

IMG_1065bweb

De wereldkampioene was er niet. Vorig jaar wel!   Wel was er Tingjie Lei,   3e  in China , elo 2460

IMG_1064bWEB

Guramishvili, Sopiko   elo 2370.

Ze is de fraaie echtgenote van onze Anash Giri. Maar haar eigen resultaten, in de Challengersgroep, vallen tegen. Ze staat laatste. Giri moet aan dat aspect van haar maar eens wat meer aandacht gaan besteden.

IMG_1066bWEB

Ik denk dat ze zich hier weer eens een hoedje schrikt van de zet van haar tegenstander. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze geeuwt. Een gebrek aan nachtrust is natuurlijk ook een mogelijkheid bij zulke mooie energieke jonge mensen.

IMG_1079bWEB

Praggnanandhaa uit India.   Dit lieve kereltje speelt in de TOP-groep. Hij werd vorig jaar de jongste Internationaal Meester uit de geschiedenis. Hij is op de foto 11 lentes oud. Elo 2437. Hij staat momenteel gedeeld eerste in deze hoogste afdeling van de amateurs. Hij komt uit India. Zijn moeder zit de hele middag zich stierlijk te vervelen op een stoel, totdat zoonlief zijn partijtje heeft voltooid.

IMG_1077bWEB

Hem was ik geloof ik helemaal vergeten. Harikrishna Uit India. Elo 2766

IMG_1068bWEB

Gert Ligterink was er natuurlijk ook.  Nu niet om commentaar te geven maar hij volgt de partijen voor zijn dagelijkse verslagje in De Volkskrant. Maar zo te zien heeft hij op dit moment meer belangstellingvoor de roemruchte erwtensoep.

Het commentaar was vandaag  in handen van Robert Ris. Meester. Elo 2450. Beetje te ernstig, weinig humor. Wel redelijk deskundig.

IMG_1097bWEB

Het is een gezellig gebeuren.  In de grote zaal zitten de amateurs. Met Elo’s vanaf 1000 tot 2400. Ik ga altijd op zoek naar bekenden. Bijv. wel eens tegen geschaakt in de externe. Of lieden die ik ken van Caissa. Of zelfs nog uit mijn jeugd. Achterin de zaal de TV-schermen met de partijen van de elite, en daarachter op het podium de grootmeesters en de meesters zelf. Die schijnen helemaal geen last te hebben van een beetje rumoerigheid.

IMG_1084bWEB

Dit jaar is de aankleding van het toernooi een beetje vernieuwd. Nog steeds heel veel water op de muren, maar wel alles net een beetje anders.

IMG_1089bWEB

Sensatie van deze jaargang: Carlsen heeft het moeilijk. Hij liet de winst op Giri glippen en verloor van Rapport !!! Die op de voorlaatste plaats staat!

 

 

Een gedachte over “Tatatataaa afl. 2”

Reacties zijn gesloten.