Vlug, vlug, vlugger

“….. ik heb ongelofelijke haast, opzij, opzij, opzij, want ik ben haast te laat, ik heb maar een paar  minuten tijd.” (Herman van Veen over Rapid)

Herfstvakantie! Tijd voor koningen en blaadjes en reputaties om sierlijk ter aarde te zweven. Waarom precies, dat weten we niet, maar het gebeurt. Is het de kou? Het afnemende licht? Gewoon de leeftijd?

Er kwam ineens een einde aan de duurzaamheidsreputatie van Koning Bhumibol, en aan de vluggertjesreputatie van koning Ronaldus. Maar na de winter tijd voor nieuw, vers groen. Een nieuwe vluggertjesreputatie van Martin?  Een verder uitbotten van Marco’s nu al formidabele 50 % ? Of wonderbaarlijk herstel van de ogenschijnlijk nu ineens  een beetje kwijnende oude bomen en struiken als de Paulus Laetus en de Gerardus Victoris Interruptus.

Opmerkelijk vond ik:  

Martin’s   6,5 uit 7!  Slechts één remise, tegen Bert. Marco’s  3,5 uit 7. Met winst tegen Ron, en remise tegen Gerrit. Gedeeld tweede Ron en Bert, maar op flinke afstand van de winnaar. Peter’s remise tegen Paul  na een partij waarin Peter tot het eind toe eigenlijk gewonnen stond. Het wat onder hun mogelijkheden blijvende resultaat van Paul en Gerrit. Het onverwoestbare optimisme van Peter en Jasper.

 

1.Martin                             6,5 uit 7

2.Ron                                 5 

3.Bert                                 5

4.Paul                                4 

5.Marco                             3,5 

6.Gerrit                              2,5 

7.Jasper                            1

8.Peter                              0,5

 

Een gedachte over “Vlug, vlug, vlugger”

  1. Tja, Martin was onstuitbaar. Ik begon met 5 uit 5 en had vooral lekker gespeeld tegen Paul die weer c4 in het Siciliaans deed. Maar na Martin was ik een wrak. Kwam er niet echt aan te pas. Je moet tegen hem geen 1. f4 of f5 dus spelen. Tegen Marco gaf ik in de volgende partij een kwal weg. Een begin van een nieuwe traditie? 

Reacties zijn gesloten.