Jeugdschaak seizoenstart!

Beste Schakers,

Samen met de scholen gaan we aanstaande maandag weer beginnen met een heel nieuw schaakseizoen. We hebben goed gekeken hoe het de afgelopen jaren is gegaan met de jeugd. We zijn van erg ver gekomen, we hadden immers geen jeugd, tot waar we nu zijn.

De interne competitie, snelschaaktoernooi en de externe competitie, al deze onderdelen gaan we het komende seizoen weer terugzien. Echter denken we dat het voor het nieuwe seizoen tijd is om weer een nieuwe stap te maken met de schaakjeugd.

Schaakles
Het komende seizoen gaan Eddy Saraber en Ron de Vink elke 4 weken een aantal schaaklessen verzorgen. Op deze avonden spelen we dan ook geen interne competitie. De eerste schaaklessen zijn inmiddels als volgt geplanned:

19-9-2016: Mat zetten
17-10-2016: Winnen met een vrijpion
14-11-2016: Hoe een vrijpion maken
12-12-2016: Openings principes

Interne competitie en periode kampioenen
Met de interne competitie gaan we ook per periode een ranglijst maken. Deze zullen wij ook op onze website bekend maken, http://www.sc-arisdeheer.nl

Nieuwe leden
Helaas hebben wij nog geen nieuwe aanmeldingen ontvangen in de zomervakantie, maar wij hopen natuurlijk dat er wel nieuwe kinderen komen meespelen. Vertel gerust aan je klasgenoten dat iedereen mag meedoen, het is ook geen enkel probleem om een aantal keer te komen kijken. Bijvoorbeeld op de lesavonden die we hierboven verzorgen.

Natuurlijk hopen Bert en ik jullie weer te zien om 19.00 in de lunchroom 't middelpunt in Middenbeemster

Met vriendelijke groet,

Martin Zwaneveld en Bert Kuijer
Jeugdbegeleiding Aris de Heer