Democratisch rondje

 

"Ik ben niet zo voor democratie", orakelde onze ceremoniemeester, "want ik ben liever alleen de baas.  Maar als de meerderheid wil vluggeren, omdat het herfstvakantie is, vooruit dan maar."

Aldus geschiedde. Het werd weer een vreugdevolle avond. Door onze catering-expert  geheel belangeloos opgeluisterd met wat zeer ongezonde doch verwoestend lekkere, feestelijke attributen.

IMG_9130.bWEB IMG_9130.bWEB

"Die krant heb ik nou wel uit. Ik ga maar eens wat bakken. Dan komt die lange avond tenminste om."

De junioren mochten de lootjes trekken om twee groepen samen te stellen. Zij, geassisteerd door  Het Toeval,  deden dat  perfekt. De groepen ontliepen elkaar niet veel in zwaarte.

Waren er nog verrassingen? Zeker wel.

In groep 1 verraste Marco van Wijk met 3 uit 5, goed voor een gedeelde 1e plaats!!! Samen met Martin. Nota bene vóór Ron, Paul  en Frank!  Meest opvallende uitslagen: Martin-Ron 1-0  Marco-Ron 1-0 Marco-Frank 1-0 Marco-Paul 1-0 En verder nederlagen van Paul en Frank tegen bijna alles en iedereen.

IMG_9128bWEB2

In groep  2 deed Bert wat er van hem verwacht werd. En Marko Bosnjak werkte hard aan zijn zelfvertrouwen door als 2e te eindigen. Nota Bene vóór Jos. Door ook van hem even te winnen!

Meest opvallende uitslagen: Jos-Marko 0-1 .  Trouwens bijna alle partijen van Jos waren opvallend. Hij stond vrijwel elke ronde totaal verloren, maar won dan toch nog. Wat maar weer eens aantoont dat hij een heel goede schakers is die iedereen het liefst de stuipen op het lijf jaagt door (te)veel risico's te nemen. Hij houdt van leven in de brouwerij.

IMG_9131WEB

Jos: "Ik geloof dat het nu echt verkeerd afloopt"

Eindstand:

groep A:  1/2  Marco, Martin (3 uit 4) 3. Ron (2) 4/5 Paul, Frank  (1)

groep B:  1. Bert  (4,5 uit 5) 2. Marko (4) 3. Jos (3,5) 4. Gerrit (2)  5. Niels (1) 6. Jasper (0)