Rondje Rapid

Als gebruikelijk kwam ik pas om 20.45 binnenstappen, en ontdekte toen pas dat het vanavond een rondje vluggeren was geworden. Te laat dus om nog mee te kunnen doen. Wat jammer nou! Anders had ik …..   als grote liefhebber van het snelschaak …..  wat jammer nou toch …..  nu ja, niks aan te doen.

Maar ook als onpartijdige toeschouwer aan de zijlijn valt er best wel wat te ervaren: de gulle lach van Gerrit als hij onze wedstrijdleider op remise houdt, de vrolijke grijns van Paul als hij merkt dat hij het toch nog wel een beetje kan, de opgewekte blijmoedigheid waarmee Jasper zijn nullen kwam laten noteren, de gulle glimlach waarmee Bert aan ons wil laten zien dat hij onder zijn normale niveau zit te spelen en dat helemaal niet erg vindt, die onverschillige houding waarmee Martin probeert zijn tegenstanders te imponeren (ik lust je zo wel, ik hoef er heus niet echt voor te gaan zitten!), de vriendelijke gulheid waarmee Ron aan het eind van de avond – als hij zeker weet dat hij toch dit toernooitje weer gaat winnen- genadiglijk een remise aan Frank toestaat, het blije gezicht van Niels als hij Martin op remise houdt. Jaja, het werd weer een gezellige boel.

Want er werd natuurlijk weer naar hartelust geofferd en geblunderd, gegeten en gedronken, gelachen of er was 'knersinghe der tanden'.

De eindstand lijdt een beetje onder het feit dat Jasper en Marco de laatste twee rondes moesten missen. Als we daar winstpunten voor noteren voor hun tegenstanders leidt dat tot:

1. Ron 8  2. Frank 7,5  3. Paul 6,5  4/5.  Martin, Bert  6. Marko 5  7. Gerrit 3,5  8. Marco v.W. 2   9. Niels 1,5  10. Jasper 0

Als we dat niet doen maar gewoon kijken naar het totaal aantal punten (bij niet evenveel partijen voor iedereen) stijgt Marko naar plaats 4, en zakken Bert en Martin één plaats, evenals Gerrit, en stijgt Marco één plaats. Maar ik denk dat de stand met de toegevoegde gratis nullen niet zo gek is, omdat het waarschijnlijk is dat Jasper en Marco het tegen de sterke tegenstanders die ze beiden nog moesten treffen niet gered zouden hebben.

Opvallend en hoopgevend vond ik vooral  het uit de as herrijzen van Frank, en het nu maar eens wel voldoen aan mijn hoge verwachtingen door Marko, en het terug van een beetje weggeweest van Paul. Opvallend en niet erg verklaarbaar de plaatsen van Bert en Gerrit.

Maar ja, het waren slechts potjes verderfelijk snelschaak.

Op de foto mist u Ron, en Niels. Die pasten er niet meer op. Ik had mijn groothoeklens niet bij me. En die had je vanavond echt wel nodig voor iemand van het statuur van Ron. En Martin ging tegen  Bert er wel echt voor zitten, en derhalve is hij vrijwel onzichtbaar. Net als in de partij trouwens.

RapidIMG_8186bWEB

Ik wens u prettige paasdagen. Blijf gezond,in ieder geval tot en met volgende week vrijdag. Het ziet ernaar uit dat ik bij de externe wedstrijd tegen Opening '64 niet nodig ben. Jos en nu ook Marko hebben aangekondigd te zullen komen. U begrijpt dat dat heel goed is voor mijn nachtrust de komende dagen. Ik zal genieten van een heerlijk gevoel van overbodigheid.

Ik heb gekeken naar de sterkte van de tegenstanders volgende week. Ze staan laag, maar hun gemiddelde elo-rating is -als ze in hun sterkste opstelling komen- hoger dan de onze! Dus onderschat ze niet! Wij mogen volgens mij ook niet verder zakken op de ranglijst.

Ik ben wel van plan een kritisch journalistiek team naar St. Pancras te sturen. Dus u bent gewaarschuwd!