Thriller (3e alweer verbeterde druk)

Alweer een fout: Verkeerd diagram  bij Frank. Nu vervangen!

Voor betere en grotere foto's  erop (dubbel)klikken.  (Terug met  <–) 

Ik was de totaaluitslag vergeten, die is nu bijgevoegd. En een reactie van schaakclub Castricum

 

Gezien de huidige competitiestand was Castricum2 niet een team waar we absoluut niet van zouden mogen verliezen. We traden dan ook niet eens in onze allersterkste formatie aan. Jos was verhinderd, Paul was er toch maar wel, maar had het kroegenschaak van de vorige dag nog in de benen, Stefan reageerde niet op Paul's smeekbeden om te komen assisteren. Het zegt wel iets dat we zelfs dan toch acht borden bezet kunnen hebben. Dat was vroeger wel eens anders. Niels was een nuttige invaller. Ik denk dat het zijn debuut was in het externe seniorenschaak. Verlies zou geen schande zijn, want Castricum stond royaal derde, en had met 7-1 van het eveneens boven ons op de ranglijst prijkende Waagtoren-5 gewonnen. Waar wij met 5-3 van verloren! Dus …    Maar  soms gaan dingen anders dan je verwacht.

Het werd een thriller.

Het eerste hoofdstuk  was nog tam:  agent Bosnjak hunkerend naar wat Elo-punten, waardoor zijn promotie bij het ADH-team eindelijk echt in zicht kan komen, verrichtte een degelijk onderzoek.  Hij werd  in een vroeg stadium (zet 3) geconfronteerd met een zeer mysterieuze en zeldzame overval die best wel vaker in de dossiers voorkomt, maar  waarvoor het motief nooit echt kon worden opgehelderd.

CastrMarko1 CastMarko1

3. …. Pf6-e4   Duidelijk met de bedoeling het onderzoeksteam op een vals spoor te zetten. Vaak wordt hier het wapen 4. Dc2 ingezet, maar onze man probeerde het met het eveneens bekende en ook best nuttige 4. Pf3. Waarna na hetook tot  een dwaalspoor uitnodigende- 4 …. Da5+   onze eigen man het evenzeer tijd vond worden voor een nieuwe, moderne aanpak :   5. Ld2 (Pd2!?):   Zwart verkrijgt het loperpaar en omdat Bosnjak deze avond vooral de controle wil handhaven en de  rust in de tent wil bewaren, biedt hij daarna ook ruil van de dames aan, en verdomd daar gaat de verdachte op in. Dat lijkt een deal (in dit geval met een slechts kleine krimineel, die het alleen maar niet te nauw nam met de openingswetten)  5 ……. Pxd2  6. Dxd2  Nu is er eigenlijk al veel spanning verdwenen en van het normale voordeel van wit is niet veel meer over. Na 6 …. Dxd2 7.Nbxd2 d6 8.e4 g6 gaat hij dan ook nog over tot een uiterst gewaagd 9.e5, waar zijn tegenstander niet veel van begrijpt, en uw eigen opsporingsambtenaar eigenlijk ook niet. Waarom kan niet gewoon geslagen worden op e5? Na 9 …… Lg7 staat wit weer een beetje beter en dat blijft zo. Bij zet 16 wordt remise overeengekomen.  Dit moet echt een deal zijn. Zwart  is net vrijgekomen, en heeft nu nog geen zin in  nieuwe overtredingen van de schaakwetten, en wit wil in geen geval een afgang beleven, maar zijn punten scoren voor zijn op handen zijnde promotie. Geeft niet. Bonnetje van deze deal hoeft niet bewaard te worden, er  kan geen minisiter van jusititie op worden ontslagen. We rekenden een beetje op een beroerde afloop voor ons team, en dit is in ieder geval vast 50% in de pakkans-statistiek.

Castr8138bWEB   "We nemen geen risico's."

De stagiair in ons korps, Niels,  bleef lang in het spoor. In iets wat erg leek op een klassiek damegambiet  maar zonder gambiet (namelijk pion op c2 i.p.v. op c4), was er 14 zetten lang weinig aan de hand. Onze stagiair had  weliswaar zijn loperpaar erin geïnvesteerd (7. Lg5xPf6 , wat in dit soort stellingen meer voorkomt, om een e3-e4 te bevorderen), maar dat hoeft voorlopig geen probleem te worden. Doch na een nodeloos tempoverlies (waarschijnlijk gebrek aan ervaring in de buitendienst) 16. Td3  17. Td1 begon ineens het loperverlies zich toch te doen voelen want het loperpaar van zwart begon op hinderlijke plaatsen op te duiken, daarbij verwarring zaaiend en paniek veroorzakend. Tijd om het alarmnummer te bellen.

CastNiels1CastNiels1

Na  17….  Lb4+ !  18.Kf1 La6 !  19.Pe5 Pc3!  is het duidelijk dat deze keer de tegenpartij ons te slim af zal zijn en er ongehinderd met de volle buit vandoor zal gaan.  Niels probeerde nog wegversperringen op te werpen, maar zwart ontweek behendig alle hindernissen, hield de open c-lijn met twee torens zwaar onder vuur, en er resteerde wit bij zet 34 niets anders meer dan zich bescheiden terug te trekken en zijn nederlaag te erkennen. Een illusie armer, maar weer veel ervaring rijker! (Wees voorzichtig met het offeren van het loperpaar, rocheer tijdig, en laat niet te gemakkelijk een paard op e4 toe, en geef zonder noodzaak geen open torenlijnen uit handen. Dat type van soort.)  

Castr8142bWEB Voor zo'n oude heer doet hij het niet onaardig!"

Nee, dan pakte rechercheur Dok (nee, niet met ck) het heel wat beter aan. Maar ja, met zoveel jaren diensttijd en veel meer ervaring al lang een zeer gewaardeerd lid van ons team. U kent hem als altijd rustig, geen nodeloze risico's nemend. Geen wapen trekkend, als het met voorzichtigheid en overleg ook nog kan.

Maar vreemd genoeg zag het er aan het begin helemaal zo niet uit. Dok lanceerde een schijnaanval bij zet 9 en 10 die totaal geen effect had en alleen de tegenstander maar stimuleerde. Bij zet 17 leek er zelfs sprake te zijn van een gijzelingsaktie waarbij  er weinig bewegingsruimte voor de gegijzelden was overgelaten. Er werd losgeld geëist.  Het ziet er dan somber uit voor Dok.

CastDok1    CastDok1

Maar hier begon een serietje van -soms paniekerige- solo-akties van wit die  ik niet begreep. 17. Pe3? Waarom slaat die man niet op d6? Bijv. 17.Pxd6 Dxd6 18.Dd3 (aanval op b5) a6 19.Pg5 (aanval op h7) f5 20.De2. De zaak leek doodgelopen, maar plotseling zijn er weer nieuwe aanknopingspunten voor nieuw recherchewerk van Dok. Dat wordt een kwestie van langdurige surveillance en wachten op een geschikt moment om binnen te vallen. Het roversnest wordt omsingeld. 

CastDok2  CastDok2

(En waarom doet die man 32. Kh1 ip.v. Kg2 , waarna de witte dame naar f3 zou kunnen  om rugdekking te geven, en daarna zo spoedig mogelijk e5 om die gevaarlijke loper op d6  de pas af te snijden)   Onze Dok neemt voorlopig alleen nog maar de juiste beslissingen en dirigeert de manschappen naar de goede plaatsen:  32. Kh1? h4!  33. gxh4 Dxh4  34. Te2 Pg6  35. e5 (eindelijk, maar te laat)  Pf4! 36. Tc2

CastDok3    CastDok3

Het spel is uit. Na 36 … Lxc5! zal uit de megafoon klinken: "U bent omsingeld. Legt uw wapens neer, handen omhoog. Verder verzet heeft geen zin."   Na slaan met de d-pion volgt namelijk 37 …. Td8 met verschrikkelijke dreigingen  via de eerste rij en na 37. bxc5 volgt Dh7!!! met de akelige dreiging b4! (De dame kan niet het veld e4 èn de toren op c2 dekken.) Maar Dok wil zijn dappere raadsheer nog niet kwijt en stuurt hem even op verlof, gunt hem een kleine pauze op een rustig plekje, en speelt 36 …. Lf8, wat ook niet slecht is. Wit speelt dan 37 Lc1? (Waarom doet die man dat nu? De3 is veel sterker en dan zou de laatste afrekening er ook wel komen, maar meer tijd gaan kosten.) Na 37 Lc1? zou 37 …  Ta1!! een prachtige zet geweest zijn. Dxa1 kan niet wegens De1 mat! en wat dacht u van bijv. 38 h3 Txc1!  39. Txc1 Pe2!

Nu  wordt het slot toch nog buitengewoon spannend. Want Dok vergokt zijn positie vrijwel, door bij zet 39. totaal onnodig zijn prachtige actieve paard te laten ruilen, waarna hij eigenlijk te weinig manschappen in de buurt van de vijandelijke schuilplaats beschikbaar heeft. (Ook hier was om ook hier vigerende  redenen Lxc5!! direct dodelijk geweest ) Nu kan hij bijna weer opnieuw beginnen. Gelukkig blijkt het opgejaagde wild intussen dodelijk vermoeid geraakt, en na zet 50 geeft hij zich over. Echt uitgerookt worden zit er dan niet meer in, maar een eindspel met twee pionnen minder ziet wit niet meer zitten. (Kende hij van een vorige confrontatie rechercheur Dok's speciale kwaliteit in dit opzicht?) Hij wordt ingerekend: 'U heeft het recht te zwijgen, maar het kan in uw nadeel werken, enz, enz.'  Zo dat is nu 1,5-1,5. Niet slecht. Maar nog belangrijker is ,dat het erop lijkt dat we in de andere wijken goed bezig zijn de orde te handhaven.

Castr8139bWEB  "Ik  geloof dat de zon begint te schijnen!"

Hoewel dat bij onze al even ervaren Brigadier Paulus nog niet zo vanzelfsprekend is. Stond hij vroeger ook wel bekend als Pistolenpaultje, daar was nu niet veel van te merken. Wil je dit werk kunnen blijven doen en niet in de loop der jaren zwaar gedemotiveerd raken door het contact met al het onrecht op de wereld, dan grijp je haast vanzelf naar het glas.  Bij veel andere zeer bekende politiemensen ligt de verslaving op de loer: Pistolenpaultje verkeert in het goede gezelschap van Wallander, Morse, Rachel Bailey, Andy Dalziel (Die-el), enz., enz.  Maar niet zeuren, we mochten blij zijn dat onze brigadier, ondanks zijn jaarlijkse kroegenschaaktocht, toch op tijd aanwezig was. Hij koos voor zijn verfoeide klassiek damegambiet. Immers: rustigaan alstublieft, geen lawaai, en mogen de gordijnen nog even dicht? Maar eigen schuld met zo'n opening, je blijft gemakkelijk met zo'n inactieve dameloper zitten. Hij staat al gauw moeilijk. Het wordt een hele avond tobben.  Toegegeven hij moet met zijn duffe hoofd optornen tegen een gevaarlijke bordspel-maffioso en kan dus weinig risico nemen. Zoveel mogelijk stukken afruilen maar. En dekking blijven zoeken. De tegenstanders zijn namelijk met meer: one dangerous pawn! Hopen maar dat de omringende collega's hulp kunnen bieden. Oei oei wat spannend allemaal. Pas bij zet 40 lukt het hem, eindelijk, dankzij onnadenkende medewerking van de gang, een veilige positie te veroveren.

CastPaul1    CastPaul1

41. f4?  (Kf1!?)  gxf4  42. gxf4 Pg6! (pion f4 is ondekbaar) 43. Kf2  Pxf4  44. Lf1  en wit vraagt om een afspraak: een eervolle  aftocht als hij bereid is af te zien van verder verzet. Dat kan! Hè, hè. Schade blijft beperkt. 2-2. En nu maar gauw naar bed. Morgen weer een drukke dag.

Castr8143bWEB  "Mogen de gorddijnen dicht?"

En hierna wordt het pas echt zinderend. Frank staat een tikje beter en kan misschien nog winnen. Martin's tegenstander maakt een verschrikkelijke fout. Ron's aanval wordt steeds dreigender. Bert is bezig een beter staand eindspel secuur uit te schuiven.  Zijn ze rijp voor  liquidatie? Nerveus ren ik rond. Ademloos. Wat is de plot? Wie wordt de kroongetuige voor een naderende veroordeling? Of is er toch nog een Moszkowicz  in aantocht?

Senior-Inspector Kuijer lost zijn zaak het snelst op. Met werkelijk prachtig speurwerk. Hij zegt het 'Handboek  voor de Schaakrecherche' nooit te hebben ingezien, maar zijn eerste 13 zetten gaan wel allemaal volgens het boekje. Hoofdstuk Semi-Slavische kriminaliteit, paragraaf  'de Meraner'.

CastBert1  CastBert1

Hier zegt het boek 13 …. 0-0. Maar zwart speelt 13 … Pf8, waarvan de diepere bedoeling mij ontgaat. M.i. kost dat alleen maar tijd. En wat gaat dat paard op g6 doen?   h4 uitlokken? Nou en? Wat is dit voor een vreemde undercover-aktie? Terecht gaat Inspector Kuijer direct over op een bestorming ter linkerzijde. 14. a4! En staat dan gelijk in de plus. Waarom? Omdat ook hier de vooruitzichten voor de zwarte dameloper zeer zeer somber zijn. Hij zit nu al in de cel, en zal daar voorlopig niet uit kunnen ontsnappen. Kuijer gaat gelijk over tot een keiharde urenlange ondervraging. "U zit behoorlijk in de nesten. Hoe denkt u zich hieruit te kunnen werken? U kunt maar beter meewerken en ons alles vertellen wat u weet!" Zwart probeert hem nog te vermurwen door een pion aan te bieden, maar de ondervrager is genadeloos. Bij zet 36. is volkomen duidelijk dat de verdachte tenonder zal gaan, alleen al aan gebrek aan deugdelijk materiaal: zijn vermeende revolver (merk Bishop, type c8) blijkt slechts een alarmpistool.

CastBert2  CastBert2

Na 45 zetten breekt de verdachte, en bekent. Wij kunnen slechts groot respect hebben voor de eindeloos geduldige en absoluut foutloze wijze waarop Inspector Kuijer de zwakke plek in de  verdediging van zwart heeft blootgelegd.

Castr8140bWEB  Tegenstander: "Wat een misère!"

Later kreeg hij terecht een pluim van de hoofdcommissaris De Vink. " Bert heeft gelijk dat je zo moet spelen dat je als het ware fouten van de tegenstander uitlokt. Bert heeft overigens een schitterende partij gespeeld en zijn tegenstander gewoon overklast."

En zo is het maar net!  OK. Nu zitten we op 60% pakkansscore. Oei,oei, wat spannend!

En het zal nog spannender worden.

Hoofdrechercheur Zwaneveld  zag zijn zwarte Siciliaan beantwoord met 3. c3 en 5. d3.   (1.e4 c5 2.Pf3 Pc6 3.c3 e6 4.Le2 Pf6 5. d3)   Ik vind dat een beetje de aanpak van een softie. Gaan we die Siciliaanse Maffia echt aanpakken of betalen we laf het afpersingsgeld? Het kan alleen een beetje spannend worden na 5. e5  Pd5  (niet …  Pg4  6. d4! cxd4  7. cxd4 en wit heeft iets.)  6. 0-0  d6  7. d4  Martin pakt het nu kordaat aan met 5.d3 d5! 6.Pbd2 Le7 7.0–0 0–0 8.Te1 b5  en kan met een gerust hart wachten op de dingen die komen gaan. Hier en daar laat hij een klein steekje vallen  (13. … Te8  (Lb7!?) , 15. ….Pf8 (Db6!?)  ,  18 ….Tc8  (Dd7!?) maar heel veel maakt dat niet uit. Vooral niet omdat de tegenstander te aarzelend en te voorzichtig is.  Het cruciale moment komt na zet 18 … , Tc8  (Dd5!)

CastMartin0  CastMartin0

19. Tac1? ( Txc8! Dxc8 20. Pxd4 Best eenvoudig! Van zulke doorgewinterde schurken verwacht je die ruwe kordaatheid toch!) En nu ruikt Zwaneveld een kans: 19…Txc2 20.Dxc2 Lxf3 21.Lxf3 Dg5 22.Dc6 Tf8 23.a3?

CastMartin1  CastMartin1

23….. Pe7!! een heel sterke tussenzet omdat niet alleen de witte dame wordt aangevallen, maar ook omdat veld c8 nu gereed staat om een zwarte toren te herbergen. 24.Dc2 Ik stond erbij en dacht hoofdschuddend dat dat een blunder moest zijn wegens 24 ….  Tc8, maar patholoog-anatoom Houdini toont aan dat er gewoon weinig beters is. Ook 24 h4 of 24 Dc7 openen geen vluchtroute. 25. Dxc8 Ook hier rapporteert achteraf het technisch laboratorium dat er gewoon niet beter is. Een Dame tegen een Toren + een Loper. En enige compensatie voor wit omdat wegens de goede positie van de Toren de zwarte loper even niet kan meedoen aan aktie. Doch Zwaneveld blijft goed wakker. En als hij dan ook nog een kans krijgt om zijn Dame in de vijandelijke gelederen te infiltreren en daarmee een vrijpion te creëren wordt de situatie voor wit nijpend. Maar er moet toch nog veel denkwerk verzet worden om zo'n stelling te winnen. Maar nog meer voor wit om hem niet te verliezen.

CastMartin2CastMartin2

En dat zal wit tenslotte opbreken. Zijn klok tikt sneller dan die van Martin. En wat kan zo'n dame veel! Oppassen. Alweer een hinderlaag. Oppassen. En nog één. Als dan de toren van de vijandelijke bende toch in een hinderlaag loopt is het voorbij. Wit wordt ingerekend en naar de arrestantenwagen afgevoerd.

Castr8141bWEB   "Denk maar flink na, neem er de tijd voor!"

Hallo! 4-2 !!  Dat wordt straks met alle collega's een feestje bouwen, en een oorkonde van de korpschef!

Want hoofdcommissaris De Vink zal ongetwijfeld eigenhandig het dossier gaan sluiten! Die heeft inmiddels alle troeven in handen. Na een prachtig opgezette partij, met een Slavisch accent en vroegtijdig Lf5.

1.Pf3 d5 2.d4 c6 3.e3 Lf5 4.Ph4 Lg6 5.Pxg6 hxg6

 CastRon1 CatRon1

Waarin hij aantoont dat wit met 5. Pxg6 weinig bereikt, en dat zwart mag hopen op ooit een nuttig gebruik van de open h-lijn.  Maar het vergt wel heel veel geduld en precizie. Dat heeft zwart.  Die zit namelijk altijd ´op het vinkentouw´!

(Een terzijde voor jeugdige lezertjes: "Op het vinkentouw zitten = ongeduldig en gespannen zitten wachten om een gelegenheid te kunnen waarnemen."  (Van Dale). (Voor de jeugdige lezertjes: dat is een woordenboek! )  ( Voor de jeugdige lezertjes : een woordenboek is een boek waarin alle woorden van een taal en hun betekenissen staan vermeld.) ( Voor de jeugdige lezertjes : een boek is ……  nou ja, laat maar zitten)

Bij zet 23 is het zo ver!

CastRon2 CastRon2

23 . Te5? b6 !!!!!!   24.Dc3 g5! 25.Tf3? Pg4!   FOR-MI-DA- BEL !!!! 

CastRon3    CastRon3

26.Te1? (h3 niet voldoende, wel beter: Pxe5 27. dxe5 g4!) Txh2+ 27.Kf1 Tdh8 28. Le4 en zwart kan opgeven. ( Volgens onze patholoog-anatoom H. is de stand -24.11. Dieper kan een krimineel niet zinken! Dat is goed voor levenslang! )

Na 31 d5 geeft H. aan: "Mat in 4"  Wat een ongeëvenaard prachtige partij van onze chef. Kennelijk niet ten onrechte de boss!

CastRon4  CastRon4

Mat in 4 volgt na 31 ….Dh7

Castr8146bWEB  "Dat varkentje ga ik even wassen'"

Doch …………..  zwart let één seconde minder goed op. Hij …. geeft ….. zijn …..toren …… weg…… snik ….. snik …..  Een drama!!!! Vanaf nu wil ik nooit meer een verslag voor de website schrijven. Dit is te erg voor woorden! Niet zozeer voor de club als wel voor onze hoofdcommissaris. (Het is een dergelijk vreselijke ervaring als toen ooit Bert een dame tegen me weggaf nadat hij me totaal overspeeld had met zijn Konings-Indisch en ik mijn hand al begon uit te steken om hem te feliciteren. Ik was er zelf totaal van ondersteboven. (2002) Alleen zat ik toen toevallig aan de goede zijde van het bord en De Vink …………. snik, snik. Kun je nagaan hoe die zich voelt!

"Ik ben er dus werkelijk ziek van. Om dit soort blunders ben ik in het verleden ooit met schaken gestopt en overgestapt op bridge. Daar is een spelletje maar 10 minuten en kan je gelijk verder en je richten op het volgende spel. Maar een schaakpartij is de hele avond…"

Het lijkt erop of onze hoofdcommissaris hier zijn ontslagbrief overhandigt. Veelal gaat dat in krimi's zo dat de korpschef zo'n brief in een laatje van zijn bureau verstopt tot de afzender weer tot bedaren is gekomen. Dat moesten wij ook maar doen. En hopen er het beste van. We kunnen namelijk onze hoofdcommissaris absoluut nog niet missen. Die gaan we er nog niet uitschrijven.  Mooi niet!

Nog steeds zouden we deze match kunnen winnen. Maar als ik na de vorige bloedstollende ervaring mijn aandacht op Inspecteur De Geus richt, fluistert die met toe :  "mummeldemummel"  "Sorry, ik ben doof, wat zegt u?"  "Ik heb het vergokt!"

Het was Caro Kann. Zwart is de eerste die van de theorie afwijkt. Bij zet 10. ….  Lxg3 Na 11. hxg3 staat wit als behoort, een tikkie beter.

CastFrank0   CastFrank0

Ooit vertelde Jan Hein Donner dat voor schakers die "de laffe Caro Kann" speelden het schaken verboden zou moeten worden. (Een terzijde voor de jeugdige lezertjes: Jan Hein Donner was na Euwe en Timman de belangrijkste schaker die Nederland gekend heeft. Fabelachtig zijn zijn schaakverhalen, na zijn dood gepubliceerd in 'De Koning.') Ook in deze Caro Kann-partij valt weinig opwindends te noteren. Tot zet 23.

CastFrank1 CastFrank1
Een stelling om bij in slaap te vallen. Ik zag dat Frank alleen de avond kon doorkomen door en passant  naar de bloedstollende krimi van zijn buurman te kijken. Maar remise aanbieden wilde hij niet. Hij vond waarschijnlijk  dat het tijd werd zichzelf te bewijzen dat zijn dip na zijn werkverlof in januari en februari van voorbijgaande aard was. Hier had wit met 23 Tf3! Txh5  24.  Txf6  Th7  25. g4 Kd8  26. Tf3 en 27.Th3 en Th8 nog iets kunnen proberen. Na 23 De2  Dh6  is de stelling erg gelijk. Maar Inspecteur De Geus geeft zwart iets te veel ruimte, en het geboefte grijpt zijn kans.  24. f4? Dh1+ !  25. Kf2  Db1? (gxf4!) 26. b4? (Txe6! kan hier, nota bene) Th1! maar het gevaar lijkt erger dan het is. 27.g4 Tc1 28.Kg3 a6

CastFrank2   CastFrank2

Na nu gewoon 29. fxg5 vindt het technisch laboratorium de stelling toch iets beter voor wit, ook al ziet het er wat dreigend uit.  Ik heb zo'n vermoeden dat tijdnood hier een heftige rol ging spelen, want er volgt nu een wederzijds foutenfestival.  Na 29.Df3 staat zwart gewonnen  (29 … Tf1!) , maar wit staat gewonnen na zwarts 29 … f5?? wegens 30 Txe6 maar 30 gxf5 wint niet maar is wel remise Dxf5? (Tf1!=)  31.Dg4 Dxg4+ ? (gxf4!)  32.Kxg4 Tc2?? (gxf4!).  Nu ik van dit alles een procesverbaal zit te maken, bekruipt me het angstige gevoel dat er iets niet klopt. Zit er  een lek in onze organisatie? Stond het fout in het verslag of heb ik de partij fout ingevoerd? Ik stop er maar mee. Volgens mijn gegevens stond wit totaal op winst na zet 32, nog eens na zet 33,  daarna nog veel beter na zet 34,en zet 35, en ongeveer gelijk na zet 36, 37  en 38. Meer zetten heb ik niet. En dan ineens is het in gelijke stand uit. Geen idee hoe en wanneer de trekker werd overgehaald. Wellicht moet hier een  bekwame detective worden ingeschakeld. (Door de klok gegaan? Graag hoor ik er nog wat van.)

Hoe dan ook, de dip is kennelijk nog niet geheel overwonnen. Wellicht kan De Geus aan onze bloedeigen bedrijfsarts om advies gaan vragen. Hoewel die nu even zelf ……

Hoe dan ook, de eindstand is 4-4. Hoewel we ten onrechte bijna gingen rekenen op een oorkonde en een lintje uitgereikt door de Burgemeester van Middenbeemster, is 4-4 toch een uitslag waar we tevoren ons geld niet voor hadden durven inzetten!

En in tijden niet zo'n spannende krimi gezien. Met dank aan de hoofdrolspelers van vanavond (Bert, Gerrit, Martin)  maar natuurlijk ook aan de acteurs van alle andere bijzonder goed vertolkte bijrollen.

09-03-2015

Aris de Heer

 – 

Castricum 2

4 – 4

1

 

Ron de Vink

 2003

 – 

 

Eric van der Klooster

 1780

0-1

2

 

Bert Kuijer

 1782

 – 

 

Hans Schagen

 1746

1-0

3

 

Martin Zwaneveld

 1688

 – 

 

Gerard Kuijs

 1745

1-0

4

 

Frank de Geus

 1679

 – 

 

Gerard van Pinxteren

 1688

0-1

5

 

Paul Verkooijen

 1770

 – 

 

Piet Kuijs

 1741

½-½

6

 

Marko Bosnjak

 1503

 – 

 

Han Kemperink

 1651

½-½

7

 

G. van Dok

 1619

 – 

 

Wim Pool

 1652

1-0

8

 

Niels Kuijer

 

 – 

 

George ten Bosch

 1692

0-1

 

 1720

 

 1711

 

 

Een gedachte over “Thriller (3e alweer verbeterde druk)”

  1. Beste Eddy,   Wat een fantastisch leuk verslag, met heel veel plezier gelezen, ga zo door!   Met vriendelijke groet, Hans Leeuwerik   (schaakclub Castricum)

Reacties zijn gesloten.