Giri

Schaak Olympiade 2014 Tromsö

Iedereen is er! Alle schaakgroten der aarde. In Noorwegen bij de Schaak-Olympiade. (Behalve Anand) Het Nederlands team (Giri, v.Wely, Tiviakov, v. Kampen, Ami) doet het er goed. Ze speelden goed mee in de top van het klassement.

Maar gisteren, 9 mei, werd helaas dik verloren van het sterke Bulgarije. Beetje onnodig.   v.Wely stond prima, maar liet de partij uit zijn handen vallen.  Tiviakov stond ook flink beter maar begon bij zet 31 zichzelf bij herhaling  vakkundig de das om te doen.   1-3     (#*@%?!^$)  Er had dus een gelijkspel ingezeten, en zelfs meer. Ben benieuwd of ze dat nog een beetje goed kunnen maken. in volgende week.

In deze ronde was op www.Chessbomb.com  weer veel te beleven. Het meest sensationeel  was het verlies van Carlsen met wit tegen Naiditsch!  (28 jr., Elo 2707)  (Voor een portret van de Duitser zie mijn 'Reisje naar Dortmund. Schaakstad')

Giri doet het aan het eerste bord prima.  Hij sleepte een remise met zwart uit het vuur tegen Topalov (!!)  Hij heeft nu een plusscore aan het eerste bord, en is is nog ongeslagen.   Remises tegen Nakamura en  Wang en Topalov  en winst tegen Gelfand demonstreerden dat hij echt in de wereldtop thuishoort.

In mijn vers veroverde boekje  "Todesküsse am Brett" (zie 'Viktor de Verschrikkelijke') nam Martin Breutigam ook een stelling op van Giri (toen 15) tegen Wesley So (toen 16)

Niet moeilijk, wel grappig.  Probeer het zonder bord en stukken. Dat moet lukken!  (Even nog niet spieken bij Oplossingen.)

 

SoGiri1

Zwart speelt en wint heel snel !